nedelja, 12. avgust 2018

Lintvern Trans Julius


Ime: Trans Julius
Pivovarna: Pivovarna Lintvern, Bohinjska Bistrica

Stil piva: Saison

Vsebnost alkohola: 6%
Na voljo: steklenica - točeno


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Trans Julius je štiridnevni MTB enduro dogodivščina, ki poteka na več destinacijah v naših Julijskih Alpah. Za udeležence dogodka so posebno pivo lani zvarili v pivovarni Carniola, letos pa so nekaj posebnega zakuhali v najbolj lokalni pivovarni Lintvern - zvarili so belgijsko-bohinjski saison, v katerega so dodali le slovenski hmelj in doma pridelan gozdni med.

Popolnoma motno pivo je jantarno-oranžne obarvanosti ter za karjši čas zastrto s srednje veliko belo puhasto glavo. V aromi je v začetku zaznati nekoliko medenega značaja, ki dbi nad nežnimi začinjenimi notami. Okus tudi nadaljuje v tem značaju, kjer pa pridejo bolj do izraza začinjene karakteristike, v kombinaciji z bolj penečim telesom, kar pivu doda nekaj svežine. VSe to pa se z nežno grenkobnim občutkom le še izpelje v kar trajajoč pookus.

Trans Julius ima nekaj tipičnega saisonastega značaja, ima lahkotnejše telo, ima svežino zaradi višje karbonacije, ima pa tudi nekaj medenega značaja, ki mu ga da lokalni med. Vse to naredi simpatičen saison, ki osveži in poteši žejo, s tem da ima tudi dovolj karakterja.
Cena: 2,60€ (0,5l; steklenica) - Bohinjska tržnica (Bohinjska Bistrica)




  • Bohinjska tržnica (Bohinjska Bistrica)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,6 / 5 → sicer nisem največji ljubitelj stila, a se vsi okusi skupaj lepo sestavijo, da je preprosto piten in ne preoster s svojim značajem
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar