petek, 27. september 2024

Bevog Siesta

Siesta je pravi odgovor na poletno vročino. To dobro vedo Španci, očitno pa se tega zelo dobro zavedajo tudi v pivovarni Bevog. Kot odgovor na letošnjo poletno vročino so zvarili preprost in nekoliko nižje alkoholen golden ale po imenu Siesta.
 
Velika bela penasta glava, ki je tudi zelo obstojnega značaja, prekriva kristalno jasno telo zlato-rumene Sieste. Aroma ponuja zelo prijeten, tropsko-sadni hmeljni značaj - prevladujejo citrusne note, lepo pa jih dopolnjuje tudi kakšen bolj neže sladki sadež. Požirek je nežno grenkoben, uravnovesi pa to grenkobo prijetno in blago sladek priokus. Finiš poskrbi za rahlo citrusnega priokusa, medtem ko se pookus nadaljuje s kar lepo izraznim travnatim hmeljnim značajem. 
 
Bevogova Siesta je pivo povsem poletnega in lahkotnega značaja, ki ga lepo zaznamuje saden hmeljni značaj, v požirku pa ostaja preprosto in pitno pivo. 
 

Siesta

Bad Radkersburg

Zlati ale

4,5%

Kje naj ga iščem?


  • trgovine Hofer (po Sloveniji)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → preprost in lepo piten, zelo prijetnega značaja

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar