sreda, 11. september 2024

Bevog Slow Loris


Počasni lori iz jugovzhodne Azije je naslednja ogrožena živalska vrsta, ki je svoje mesto dobila v Bevogovi seriji piv Extinction Is Forever. V pivovarni so ga zvarili za prihajajoči Berlin Beer Festival v sodelovanju s Hop Growers of America, pri tem pa uporabili hmelje Talus, Sultana, Vista in McKenzie.  

Totalno motno telo zlato-rumene barve se v koazrcu skriva pod srednje veliko, belo in kremasto glavo, ki se le počasi umika. Sladke, sadne arome hmelja hitro napolnijo naš nos, še posebej pa se izkažejo sočni tropski sadeži - mango, ananas, ... Požirek se začne z nežno grenkobo, ki sčasoma malo zraste v svoji izraznosti. Nekaj malega sladkobe je zraven, prav tako pa tudi rahel citrusni priokus. Vse se zaključi z razmeroma suhim finišem in trajajočim ter kar lepo izraznim pookusom. 

Slow Loris je nekoliko bolj polnega, nasitnega telesa (tudi zaradi svoje sladkobe), po grlu pa steče z zelo žametnim občutkom. Vsak požirek posebej nam pokaže, da je pivo res hmeljno nabito, kot celota pa deluje zelo všečno.
 

Slow Loris

Bad Radkersburg

NEIPA

6,3%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,5 / 5 → aromatičen in konkretno hmeljen, nekoliko bolj nasiten in manj svež, a vseeno dober

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar