torek, 24. september 2024

Zajc Bezeg

V pivovarni Zajc so za letošnji Festival nabiralništva zvarili posebno pivo. Osnovo tvori preprost zlati ale, ki pa v kombinaciji z bezgovimi cvetovi in slovenskim hmeljem Styrian Kolibri, prinese prave osvežilne poletne okuse. 
 
Bezgov Zajc je rahlo motnega telesa zlate barve, na vrhu kozarca pa se ustvari tanjša bela penasta glava, ki se nato počasi umika. Aroma je na začetku rahlo kruhasta, nato pa nam ponuja prijeten in lahkotno sladek saden pridih, zraven pa seveda ne manjka tudi všečnega, cvetlično-sladkega duha bezga. Požirek je v začetku nežno grenkoben, nato pa se pojavi še le rahlo bolj pogumna sladkoba, ki pa ne traja dolgo. Finiš zopet pripade travnatemu hmeljnemu občutku, pookus pa se tako le še nadaljuje. 
 
Bezgov zlati ale, kot so si ga zamislili v pivovarni Zajc, je lahkotnega telesa in zelo svežega značaja. V svojih lastnostih je nežen in sladko prijeten, čemur pa piko na i doda še svež značaj bezga.   

Bezeg

Cerkno
 
za Festival Nabiralništva

Začinjeno pivo

4,9%

Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,4 / 5 → preprost, svež, piten in prijeten - bezeg mu doda nekaj svežine

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar