nedelja, 1. september 2024

Bevog / Totenhopfen Sawayaka

V pivovarni Bevog so znova ustvarjali skupaj s svojimi kolegi. Tokrat so jim pri vajenju pomagali prijatelji iz luksemburške pivovarne Totenhopfen, skupaj pa so zvarili japonski ležak z yuzu sadjem. Poimenovali so ga Sawayaka, kar je japonska beseda za osvežujoče.
  
Ta japonski ležak je rahlo motnega telesa bledo rumene barve, skriva pa se pod dalj časa trajajočo snežno belo glavo. Aroma nam ponuja predvsem travnate note ter nekaj svežega sena, nekje bolj daleč zadaj pa se prikaže še kak citrusni pridih sem ter tja. Požirek je srednje grenkoben, v značaju pa povsem travnat. V finišu se morda prikaže nekaj citrusnega priokusa, pookus pa se kar izrazito v travanto-grenkobnem značaju še kar nekaj časa nadaljuje. 
 
Sawayaka je pivo lahkotnega telesa in svežega značaja, ki je v svojih karakteristikah kar konkretno travnato ležakast. Sicer se citrusni yuzu nekoliko bolj skriva, a ga je vseeno na trenutke lepo srečati. Kombinacija pa deluje lepo pitno in osvežilno - poletno.
 

Sawayaka

Bad Radkersburg
 
v sodelovanju s Totenhopfen Brauhaus 
Luksemburg (LUK)

Rižev ležak

4,5%

Kje naj ga iščem?


  • Bevog Brewery (spletna trgovina)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,4 / 5 → pošten ležak, kar dobro travnat in osvežilen, predvsem pa se lepo pije

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar