petek, 27. maj 2016

Carniola Golden Monkey


Ime: Golden Monkey
Pivovarna: Pivovarna Carniola, Žirovnica
Stil piva: Zeliščno pivo
Vsebnost alkohola: 5,4%

Ocena: 3,1 / 5
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 9/15 - OKUS: 9/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 7/10) 

Pivo in čaj. Vsak posebej še gre, toda kaj se zgodi, ko se jih pivovar odloči združiti v eno. Na to vprašanje lahko odgovorijo v pivovarni Carniola, saj so tam pripravili posebno pivo po imenu Golden Monkey, kateremu so dodali še črni čaj.

Zvarek se predstavi s popolnoma motno jantarno barvo temnejšega odtenka, za kratek čas pa se pokrije še z majhno belo glavo. Naš nos bo najprej lahko zaznal nekaj umirjenih sladkih sadnih not koščičastega sadja, glavnino arome tvorijo zeliščni pridihi, medtem ko se v ozadju skriva še nekaj piškotnih tonov sladu. Okus v celoti zaznamuje grenkobni zeliščni značaj, ki nas spremlja od prvega pa do zadnjega požirka, s tem, da postaja tudi vedno bolj izrazit. Sicer pa je pivo dokaj lahkotnega telesa s precej suhim občutkom.

Pivo nekako po pričakovanjih zaznamuje prisotnost zeliščnega karakterja, ki je v večini darilo čaja. To mogoče ne bo najbolj všeč ljubiteljem piv s sladkim, sadnim karakterjem, ki bodo zato raje posegli po kakšnem drugem zvarku pivovarne Carniola. Bo pa brez dvoma tudi Golden Monkey dobil svoje oboževalce, saj gre navsezadnje za dobro pivo. 
Cena: 2,8€ (0,5l v pubu)

Kje ga najdem?
  • Carniola Taproom (Žirovnica)

Ni komentarjev:

Objavite komentar