nedelja, 8. maj 2016

Pivska Triada Hoppy Saison


Ime: Hoppy Saison
Pivovarna: PV Brewery, Ljubljana in Pivovarna Vizir, Črnomelj; za Društvo Ljubiteljev Domačega Pivovarstva
Stil piva: Saison
Vsebnost alkohola: 7,3%

Ocena: 3,7 / 5
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 11/15 - OKUS: 11/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 8/10) 

Pivo Hoppy Saison je že pred časom nastalo na pobudo članov Društva ljubiteljev domačega pivovarstva, da bi povezali različne predstavnike domače pivovarske scene. Tako je nastala Pivska Triada, kjer so se združili Pivovarna Vizir, Pivius Varilius in proizvajalec sistema Brewiks.

V kozarec si tako lahko natočimo popolnoma motno pivo oranžno-zlate barve z buhtečo belo penasto glavo, ki na vrhu ustvari goro pene in se ji prav nikamor ne mudi. Aroma nam takoj ponudi svoj domač, podeželski, če hočete kmečki značaj. Naš nos objamejo zelo lahko zaznavne začimbe ter izrazit kiselkasti značaj, kombinacija, ki nas takoj spomni na staro vinsko klet. Okus je prav tak kot ga napove konkretna aroma. Naše brbončice napadejo kiselkaste note, ki prevladujejo a obenem niso pretirane. Dodanih je še nekaj bolj nežnih začimb, vse skupaj pa daleč v ozadju spremlja popolnoma nežna sladkoba, ki je zelo subtilna.

Lahko telo in sveži občutek v pivu le še dodata k vtisu, ki ga pusti ta zvarek. Gre za saison kot se spodobi in popolnoma prikliče vse tiste domače, podeželske (kmečke) občutke, ki jih pričakujemo ob omembi besede saison. Super izvedba. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar