torek, 31. maj 2016

Loo-blah-nah English Pale Ale


Ime: English Pale Ale
Pivovarna: Loo-blah-nah, Ljubljana
Stil piva: ESB
Vsebnost alkohola: 4,5%

Ocena: 3,7 / 5
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 10/15 - OKUS: 12/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 7/10) 

Premierni zvarek čisto sveže pivovarne Loo-blah-nah je v bistvu tekoči poklon naši prestolnici, saj so ga pivovarji opisali kot capital's pale ale. Gre za pivo tipičnega angleškega stila ESB, ki pa v sebi skriva več vrst slovenskega hmelja - slovenski Anglež torej. 

Zvarek napove zelo motna ognjeno-jantarna barva, pokrije pa se z zelo majhno a kremasto penico umazano bele barve. Aroma je naklonjena sladnemu pridihu, kot se za tradicionalna angleška piva tudi spodobi. Zaznali bomo lahko nekaj rahlih not piškotov in kosmičev, zelo subtilen praženi dah, ter seveda prevladujočo karamelo, malo kasneje pa pivo prikliče še rahel medeni spomin. Okus zaznamuje prijetna in zmerna hmeljna grenkoba, ki jo na drugi strani uravnoteži sladni značaj, v katerem se nahaja nekaj kosmičev in piškotov, ter tudi nekaj zelo nežnega priokusa kruha. Za konec pa nam Loo-blah-nah v ustih za spomin pusti še kratek in nežen pookus.

Ljubljanski pale ale se tako pokaže kot pitno pivo srednje polnega telesa, ki pa je vseeno dovolj lahko tudi za poletno pripeko.  Poleg preproste pitnosti pa je največja odlika tega zvarka še popolna uravnoteženost. Pivo, ki se prikaže nežno, toda vseeno dovolj polno okusa, da lahko v popolnosti uživamo. Zelo okusna premiera. 
Cena: 3,9€ (0,5l; točeno; v pubu)

Kje ga najdem?
  • Zlata Ladjica (Ljubljana)
  • Lepa Žoga (Ljubljana) 

Ni komentarjev:

Objavite komentar