torek, 10. maj 2016

Kavarna Kino Chocolate Stout


Ime: Chocolate Stout
Pivovarna: Pivovarna Mali Grad, Kamnik; za Kavarna Kino, Radovljica
Stil piva: Sladki stout
Vsebnost alkohola: 5,8%

Ocena: 3,7 / 5
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 11/15 - OKUS: 11/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 7/10) 

Rok 'n' Band pojejo o jagodah in čokoladi, kar je super kombinacija, toda še boljša je pivo in čokolada. Še posebej, če se združita v eno v obliki čokoladnega stout piva. Za enega od teh so zaslužni v pivovarni Mali Grad, kjer so ga zvarili posebej za radovljiško Kavarno Kino in Festival čokolade.

Ta čokoladni stout se predstavi črn kot noč, pokrije pa ga precej velika penasta glava bež barve, ki tam zastane za krajši čas. Aromo zaznamujejo nežne note praženega sladu z izjemno blago prisotnostjo temne čokolade. Če pa pivo uspemo nekaj časa pustiti na miru, pride ta čokoladni vonj veliko bolj do izraza. V ozadju pa svojo vlogo opravlja še nekaj rahlih travnatih not hmelja. Zvarek nas objame z zelo kremastim in svilnatim telesom, naše brbončice pa se seznanijo z zelo blago sladkobo, nežnim praženim občutkom kave, proti koncu pa še z zmerno in lahko zaznavno hmeljno grenkobo, ki se nadaljuje v kratek pookus.

Ta čokoladni stout se izkaže kot zelo dobro pivo. Lahko pitno in zelo okusno, vendar bi si od njega želeli, ter glede na ime tudi pričakovali, rahlo bolj izrazit čokoladni značaj (predvsem v okusu). Vseeno pa zelo všečno.
Kje ga najdem?
  • Kavarna Kino (Radovljica)  

Ni komentarjev:

Objavite komentar