sreda, 18. maj 2016

Špar Premium Temno Pivo


Ime: Špar Premium Temno Pivo
Pivovarna: Pivovarna Union, Ljubljana za Špar Slovenija
Stil piva: Temni ležak
Vsebnost alkohola: 5,2%

Ocena: 2,4 / 5
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 8/15 - OKUS: 6/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 4/10)

Supermarket piva so narejena z enim ciljem - da so cenejša alternativa industrijskim zvarkom, posledično pa so zaradi tega tudi nižje kvalitete. Premium supermarket pivo je potemtakem kvalitetnejša varianta supermarket piva, torej po vsej verjetnosti popolnoma enako kot industrijsko pivo pivovarne, ki proizvaja to premium pivo. 

Špar Premium Temno Pivo ima popolnoma temno rjavo barvo, skoraj črno, izgled pa dopolni srednje velika, a ne ravno obstojna pena bež barve. V aromi zaznamo sicer prijetno kombinacijo izrazitega praženega sladu i nnekaj dovolj zaznavne čokolade. S časoma pa ta aorma, na žalost, pridobi zelo prašen značaj, ki nekoliko pokvari prvotni dober vtis. Okus se začne z zmerno sladkobo in dodatkom mlečne čokolade, družbo pa jima dela srednje zaznaven praženi značaj. Le-ta proti koncu pridobi nekoliko neprijeten grenkobni občutek s kovinskim priokusom. 

Lahko telo z dokaj svilnato teksturo zaokroži to pivo, ki se pokaže točno takšen, kot se od njega tudi pričakuje. Ne neprijeten in ne neokusen industrijski temni ležak, ki je piten, vendar brez kakšnih posebnih presežkov.
Cena: 0,81€ (0,33 l v trgovini)

Kje ga najdem?
  • trgovine Špar (po Sloveniji)

1 komentar:

  1. Moje mnenje, obarvano svetlo Špar pivo. Pri pitju nisem imel občutka, da pijem temno pivo. kot sem napisal, deluje mi obarvano svetlo pivo.

    OdgovoriIzbriši