četrtek, 25. avgust 2016

Bevog Who Cares Editions Orange Unicorn


Ime: Who Cares Editions Orange Unicorn
Pivovarna: Bevog Brewery, Bad Radkersburg

Stil piva: Saison
Vsebnost alkohola: 6,2%
Na voljo: pločevinka

Ocena: 4 / 5
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 13/15 - OKUS: 11/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

V pivovarni Bevog so bili odločni, da bodo zvarili enega najboljših piv tega poletja - vsaj tako pravijo. Odločili so ze prvi korak v svet belgijskih piv, no belgijsko-francoskih, če smo natančni,  in naredili sezonski zvarek stila saison. Za bonus pa so poleg belgijskega kvasa v mešanico dodali še pomaranče.

Bevogov samorog, popolnoma motne zlato-rumene barve in z veliko belo penasto glavo na vrhu, nas očara že na prvi pogled in vdih. V dokaj intenzivni aromi se namreč spopadejo na eni strani note agrumov, med katerimi res z lahkoto zaznamo pomaranče, ter nekaj rahlo bolj nežnih pridihov začimb, ki spomnijo na belgijska piva, na drugi strani. Konkretna hmeljna grenkoba zaznamuje okus tega zvarka, dodatno dimenzijo pa mu doda že prej omenjeni začimbni občutek ter blag kiselkasti priokus na koncu. Za piko na i pa v pookusu pivo pridobi še nekoliko poprast značaj.

Sveže pivo lahkotnega telesa, ki pa se pokaže z vso svojo kompleksnostjo značaja, a obenem ostane dovolj preprosto, da vse pride do izraza tudi samo po sebi. Nasplošno še en zvarek kot smo ga iz Bevoga že navajeni (in razvajeni) - odlično okusen. 
Cena: 3€ (0,33l; pločevinka; v trgovini)

Kje ga najdem?
  • Pivoljub (Ljubljana)
  • Za Popen't Pivoteka (Ljubljana)
  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar