ponedeljek, 22. avgust 2016

Festival Piva in Okusov - Kamnik, 19. in 20.8.2016


Pretekli vikend smo bili v Kamniku lahko priča enemu resnemu kandidatu za naj festival piva letošnjega leta. V sklopu festivala Kamfest se je v petek in soboto odvil Festival piva in okusov 2016.

Organizatorju je tokrat uspelo na festival privabiti skorajda vsa najpomembnejša imena iz domačih craft logov. Tako smo lahko ljubitelji piva, ki jih že v zgodnjih popoldanskih urah ni manjkalo, uživali v številnih tekočih dobrotah, ki so jih na trg pripeljali različni razstavljalci.
No pa poglejmo, kdo nam je vse točil pivo. Najprej se seveda spodobi omeniti oba domača butična pivovarja, Maister Brewery, z generalom na čelu, in Mali Grad, ki sta ponujala nekaj izmed svojih utekočinjenih dobrot - MG Session IPA ga še vedno zmaga. Prišli pa so tudi bližnji sosedje iz Domžal. Adam Ravbar je pripeljal svojo trojico favoritov, medtem ko sta pivovarja pivovarne Hopsbrew točila en del izmed svojega velikega nabora hmeljnih napitkov, med njimi tudi super aromatični Tropical Wheat. 

Na festival so se pripeljali tudi iz prestolnice - pri Bru Kru so točili svojega Cockyja in Hornyja, pri Tektoniku pa smo lahko med drugim zopet poskusili tudi Odprto Ligo 2. Zelo okusna Smooth IPA se je poleg Pale Ale točila na stojnici gorenjskega Brew Revolta, rdeča četrt je bila v domeni pivovarne Carniola, medtem ko so četverico vipavcev na svojih pipah točili sedaj že zelo pogrešani Pelicon - lepo da se zopet srečamo. 
Kot smo od festivalov piva navajeni ni manjkala niti mariborska trgovina dobrih zvarkof Pivarna, na kateri so se predstavili tudi z najnovejšim Hoppy Wheat zvarkom sosednje Zmajske Pivovare, ter seveda z zadnje čase nepogrešljivimi Lobiki. Poleg njih pa sta bili prisotni še dve pivoteki - Pivoljub s svojimi angleško usmerjenimi zvarki in Za Popen't Pivoteka z organskimi avstrijci. Omenimo še tri uvoznike, ki so se pridružili na festu. Belgijce so točili pri Buteljki Piva, čehe na stojnici Porter, Pernštejn, ter seveda nepogrešljive in odlične srbe pri Kabinet Slovenija.

In kaj povedati za konec?    


Kamnik in njihov Festival piva in okusov se je izkazal z zelo široko ponudnikov piva, tako da je res lahko vsak našel kar nekaj zvarkov zase. Tako smo tudi najbolj zahtevni pivoljubci lahko našli nekaj popolnoma novega in nepreizkušenega domačega, tokrat na stojnici Pivarne, kjer so točili Lobikov Saison. 

Spremljava irske glasbe je še podžgala vzdušje in žejo, tako da se je že čez dan ustvarilo pravo festivalsko vzdušje. Edini minus bomo pripisali dejstvu, da smo morali odlično pivo tudi tokrat piti iz plastičnih kozarcev (nekatere to sicer ne moti), toda vseeno jim tega ne bomo preveč zamerili. 
Ker pa je šlo za festival piva in okusov, se spodobi na koncu povedati še par besed o okusih. Priznamo, da smo najbolj uživali v 7 Burgerju (odličen v super kombinaciji s Kabinetovo Supernovo), Jezerškovem šmornu ter dobrotah izpod rok FerFuda. 

Tako da Kamnik, na koncu vse pohvale, še posebej za število razstavljalcev, in seveda - drugo leto se zopet srečamo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar