torek, 2. avgust 2016

Hopsbrew Illusion


Ime: Illusion
Pivovarna: Pivovarna Hopsbrew, Domžale

Stil piva: Lahki IPA
Vsebnost alkohola: 5%
Na voljo: steklenica

Ocena: 3,8 / 5
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 12/15 - OKUS: 11/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

Ne, imenu navkljub ne gre le za iluzijo, ampak so v pivovarni Hopsbrew res zvarili popolnoma novo pivo. Opisali so ga kot rye session IPA, kar pomeni, da bomo dobili vse kar nam je ponujala že njihova ržena IPA, vendar ob znižani stopnji alkohola in lahkotnejšemu telesu. Ja, v pivovarni Hopsbrew že vedo, kaj najbolj sede poleti.

Izgled tega zvarka zaznamuje motna jantarna barva, ki se preliva že v rahlo bakreno. Na vrhu pa se za kratek čas ustvari še velika pena umazano bele barve. V razmeroma nežni in prijetni aromi prevladujejo sladki sadni toni hmelja, medtem ko lahkotno telo nadgradi srednja hmeljna grenkoba. Na koncu in v pookusu, ki je trajajoč, pa pivo pridobi še pikantno dimenzijo, za katero gre po vsej verjetnosti zasluga ržu. Nekaj sladkobe v ta miks prinese karamelno-biskvitni sladni značaj. ki kasneje postane tudi bolj izrazit v aromi.

Illusion je tako res lahkotna, osvežilna in preprosto pitna IPA. Za popestritev v okusu pa na koncu poskrbi še s svojim pikantno-poprastim karakterjem, ki tako še nekoliko doda k svežini. Prijetno. 
Cena: 2,4€ (0,33l; steklenica; v trgovini)

Kje ga najdem?
  • Pivoljub (Ljubljana)
  • Za Popen't Pivoteka (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar