nedelja, 14. avgust 2016

Monstera Svetlo Pivo2


Ime: Monstera Svetlo Pivo2
Pivovarna: Pivovarna LiLa MiSa, Limbuš; za Monstera Bistro, Ljubljana

Stil piva: Dvojni IPA
Vsebnost alkohola: 5,9%
Na voljo: steklenica

Ocena: 3,5 / 5
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 11/15 - OKUS: 10/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

Če je bilo Monstera Svetlo Pivo stila IPA, nam že sama matematika in logika povesta, da naj bi bila Monstera Svetlo Pivo2 dvokratnik tega, torej dvojna IPA. Tudi ta zvarek pa so za ljubljanski Monstera Bistro zvarili v štajerski nanopivovarni LiLa MiSa.

Dvojna Monstera pride v nekoliko motni zlati barvi, po vrhu pa se ustvari še kar velika pena umazano bele barve, ki kar traja. Dokaj izrazita aroma v sebi skriva za IPO netipičen pridih začimb, ki smo jih vajeni iz belgijskih piv. V ozadju pa se skriva še nekaj sladkejših sadnih not, ki spomnijo na jabolka in hruške. Zmerna hmeljna grenkoba nežno boža naše brbončice od samega začetka pa do konca, nadaljuje pa se še v nežnejši, a res trajajoč pookus.

Monstera2 se najprej pokaže kot pivo z za IPO zelo netipično začimbno aromo, vsaj na začetku, ki pa deluje prijetno. Zvarek zaznamujeta še solidna grenkoba v okusu in precej lahkotno telo, ki bi, skupaj z zmerno stopnjo alkohola, bolj pritičala klasični kot pa dvojni IPI. Toda stile in okvirje na stran, gre za okusno pivo.
Cena: 4,3€ (0,5l; steklenica; v restavraciji)

Kje ga najdem?
  • Monstera Bistro (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar