torek, 23. avgust 2016

Lobik Saison


Ime: Saison
Pivovarna: Lobik Brewery, Maribor

Stil piva: Saison
Vsebnost alkohola: 7,1%
Na voljo: točeno

Ocena: 2,9 / 5
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 10/15 - OKUS: 7/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 5/10)

Lobik Brewery je sestavlja četverica fantov, ki pri varjenju zelo rada eksperimentira. Rezultat tega je, da lahko skorajda na vsakem festivalu poskusimo nekaj novega izpod njihovih rok. Tako je njihov najnovejši zvarek, ki ima belgijsko-francoske korenine, sezonsko pivo Saison. 

Lobikovo sezonsko pivo se prikaže v motni zlati barvi s srednje veliko belo glavo na vrhu. Dokaj nežna aroma, ki je vseeno lahko zaznavna, se predstavi z značilnimi začimbnimi notami, katere smo vajeni iz belgijskih piv, kasneje pa jih nadomesti nekaj sladkih not domačih sort sadja. Srednje lahkotnega telesa, ta saison napove blaga sadna sladkoba, ki pa ne traja dolgo saj kmalu pride na sceno nežna grenkobo. Tudi ta ne postane dolgo, kajti v suhem finišu pride do izraza zeliščno-začimbni občutek, na trenutke rahlo šamponast, ki se nato nadaljuje še v trajajoč pookus.

Lobikov zanimiv poizkus se tako pokaže kot dokaj specifično pivo, ki po vsej verjetnosti ne bo po okusu vseh ljubiteljev piva. Ta zvarek namreč v kar konkretni meri pokaže svoj oster začimbno-zeliščni karakter, ki ga odlikuje zelo specifičen priokus.  
Cena: 3€ (0,3l; točeno; na festivalu)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar