ponedeljek, 27. april 2020

Saw Pale Ale


Ime: Pale Ale
Pivovarna: Saw Brewery, Bovec

Stil piva: APA

Vsebnost alkohola: 5%
Na voljo: steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Saw Brewery iz Bovca, pivovarna ki je šele na začetku svoje poti v svet kraft piva, je poleg IPA stila piva zvarila tudi drugi ultra popularen stil piva in vseprisotno klasiko - pale ale v ameriškem stilu, kjer do izraza najbolj pride njegov hmeljni značaj.

Solidna in lepo obstojna snežno bela in penasta glava prekriva ta bovški pale ale, ki je malenkostno motnikavega telesa zlato-rumene barve. Nežna hmeljna aroma se predstavlja s sadnim značajem, kjer blagim sladkim sadnim notam družbo dela še nekaj citrusov, vse pa je dokaj zadržano. Tudi okus je nežnejše narave s svojim blagim grenkobnim karakterjem, ki ga dopolnjuje blag citrusni značaj. V finišu se pojavi še začinjeno-poprast občutek, vse pa zaključi krajši pookus.

Žagarski pale ale iz Bovca je tipično lahkotnega in osvežilnega telesa,  ter izredno preprostega značaja s sadno aromatiko. Je lahkotne pitnosti z blagim in kar zadržanim hmeljnim karakterjem, kar ga dela bolj primernega za širšo publiko.




  • Gostišče Sovdat (Bovec)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,1 / 5 → sicer ni slab, lepo steče, a je kar precej preveč preprost in zadržan, ne ravno izrazit
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 11/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar