torek, 21. april 2020

Green Gold I'll Be Kazback


Ime: I'll Be Kazback
Pivovarna: Green Gold Brewing, Šempeter v Savinjski dolini

Stil piva: NEIPA

Vsebnost alkohola: 6%
Na voljo: pločevinka



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Za ta motni IPA po imenu I'll Be Kazback so v pivovarni green Gold Brewing vzeli svoj že tako simpatični Cashmere zvarek in ga še dodatno začinili s kupom češke sorte hmelja kazbek, ki pivu poda značaj kanabisa. Torej, kot pravi Arnold - I'll be (kaz)back.

Ob odprtju pločevinke nas pošteno prijetno udari izrazita travnata hmeljna aroma, ki jo kasneje po tem udarnem začetku spremlja še prijetno sladka tropska nota v kombinaciji z blagim značajem drugačne vrste trave. Pod manjšo in neobstojno belo glavo se sicer nahaja izjemno motno zlato obarvano telo, kjer v okusu prevlada suha in precej izrazita travnata grenkoba, ki je na trenutke kar pošteno ostra. Poprast finiš in travnat pookus pa poskrbita še za zadnji vtis.

I'll Be Kazback je kar konkreten NEIPA v katerem obljubljen travni in tudi "travni" značaj res lepo prideta do izraza. Posledično je pivo malo bolj zahtevno in konkretno ter tako morda zahteva malo bolj navajene okuse - bo pa le-tem s slastjo steklo po grlu.




  • Green Gold Brewing Shop (spletna trgovina)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4 / 5 → konkreten, ampak še vedno zelo lepo piten - travnati značaj, ki mi sicer ponavadi ni na prvem mestu, pa v tej kombinaciji deluje zelo dobro
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar