petek, 24. april 2020

Crazy Duck Izica 3,8


Ime: Izica 3,8
Pivovarna: Crazy Duck Brewery, Žiri

Stil piva: Lahki IPA

Vsebnost alkohola: 3,8%
Na voljo: steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

"Lahkotno, aromatično in osvežilno!!! To je to. Session IPA" To so za svojo Izico, lahki in poletni IPA, povedali v pivovarni Crazy Duck, kjr so ji pravi karakter ustvarili z dodatkom treh sort hmelja s treh kontinentov - slovenska aurora, ameriški mosaic in novozelandski rakau so tisti, ki zaznamujejo to Izico.

Izica je temnejšega odtenkavinsko-malinovo rdeče barve, ter je popolnoma motnega telesa. Na vrhu se ustvari manjša, rahlo umazano bela glava, ki pa zelo na hitro izgine. Kombinacija omenjenih hmeljev da prijetno izrazito noto sladkega sadja s precej tropskega značaja, za zraven pa tudi nekaj cvetličnega duha, ki je bolj nežen in v ozadju. Kasneje pa se razvije še nekoliko piškotast sladni duh. V okusu izstopa srednja grenkoba, ki s svojim suhim značajem kar lepo podraži, vse to pa se nadaljuje še v srednje dolg pookus.

Crazy Duck Izica je zelo lahkotnega telesa, kar je ob tej nizki stopnji alkohola seveda pričakovano, ter kar solidno izrazitega okusa, kar se seveda za session IPA spodobi in pričakuje. Vse to skupaj tako dela to pivo preprosto in predvsem lahkotno pitno.




  • trgovine Interšpar (po Sloveniji)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,3 / 5 → malo izvodenelega telesa sicer, ampak zelo solidno in lepo pitno
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar