sobota, 5. februar 2022

Pelicon Time 2020

Peliconova časovna kapsula za leto 2020 prinaša njihovo do sedaj najmočnejše pivo. Pripravili so namreč cesarski stout, ki je eno leto preživel v samoizolaciji v sodih, kjer je prej kraljeval bourbon.
 
Tanjša kremnato oabrvana pena za krajši čas pokrije popolnoma črno telo tega cesarskega piva. V aromi na začetku kar dobro izrazi svoj alkoholni značaj, kajti pridihi viskija so zelo lepo zaznavni, ko pa se le-ta malo umiri ozadje tvorijo še blažje note temne čokolade in kakava ter  kakšen pražen ter lesnat ton za zraven. Požirek je v začetku prijetno sladek, kjer se že prej omenjeni čokoladi pridruži sirupasta sladkoba jagodičevja (ribeza). Nato pa proti koncu spoznamo še nekaj grenkobe ter nekoliko pražen občutek v pookusu.
 
Peliconov imperial stout je srednje polnega telesa in zelo žametnega občutka, ko steče po grlu. Ob tem ponudi zanimive okuse, svojo alkoholno stopnjo, ki nikakor ni nizka in je v aromi zelo zaznavna, pa v požirku odlično skrije, tako da le nekoliko pogreje čisto na koncu.        
 

Time 2020

Ajdovščina

Cesarski stout

13%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,1 / 5 → za to stopnjo alkohola zelo dobro piten, alkohola skoraj ni zaznati, ponudi pa veliko okusa

(IZGLED: 5/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 5/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar