petek, 10. december 2021

Bevog Wolgor

V pivovarni Bevog so svoj imperial stout Wolgor ustvarjali dolga leta. Od leta 2016, ko so se začeli poigravati s tem stilom piva, so se veliko naučili in tako je končno prišel pravi Wolgor - "vreden popolnoma slehernega trenutka dela, potrpežljivosti".
 
Ta postarani cesarski stout je kot nafta črne barve, tanjša kavnato obarvana glava pa z vrha kozarca kmalu do popolnosti izgine. Opojna aroma nas osvaja že s prvim še tako bežnim vdihom - kakav, čokolada, vanilija, nežen ribezov pridih, blago pražene note, lese in nekaj rahlega alkoholnega duha so pridihi, ki bi opisali to kompleksno aromo. Požirek nas podraži s srednjo grenkobo ter nežnim kiselkastim ribezovim priokusom, ki pa ju povsem zakrije prijetna čokoladna sladkoba. V koncu požirka je še nežn opražen, pookus pa še zelo lepo potraja. 
 
Wolgor je zelo polnega telesa in žametnega občutka v požirku, ki ga ob tem tudi zelo lepo pogreje (ne podžge) s svojo alkoholno stopnjo. Ob vsem tem pa ponuja sladicast in konkreten značaj, zaradi česar bo kot naročen, da si ga ljubitelji piva podelijo v hladnejših dneh. 
 

Wolgor

Bad Radkersburg

Cesarski stout

11,4%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,4 / 5 → zelo piten imperial, ki sicer ne skriva svojih %, ob tem pa povsem navduši s sladicasto aromo

(IZGLED: 5/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 9/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 17/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar