ponedeljek, 21. februar 2022

The Blek Goat White Zen

Pivo White Zen je pšenični zvarek, ki je nastal v gorenjski pivovarni The Blek Goat Brewery, s sabo pa prinese vse tiste najbolj tipične pšenične priokuse, ki bodo poskrbeli za pravi zen.
 
Na pogled je kar precej motnega telesa rumeno-zlate barve, večja penasta pena, ki se ustvari na vrhu kozarca, pa tam tudi kar nekaj časa postane. V aromi prepoznamo izrazito bananasto aromo pšeničnih piv, družbo pa dela še prav tako lepo zaznaven začinjen pridih. Tudi požirek v začetku ponudi pošteno začinjene okuse, ki jih dopolnjuje nežna sladkoba v začetku, kasneje pa srednja grenkoba. Rahlo citrusast priokus malenkostno podraži, bolj suh pookus pa kar lepo postane v ustih.
 
White Zen je pivo lahkotnega telesa in precej svežega značaja, ki zelo dobro prikaže ves spekter (nekoliko bolj rustikalnih) okusov tipičnih pšeničnih piv. Prava bavarska klasika tudi na naši strani Alp.     
 

White Zen

Mojstrana

Pšenično pivo

5,9%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,5 / 5 → tipičen bavarski pšenični značaj je lepo izrazit, pivo pa preprosto pitno, tudi če nisi največji ljubitelj pšeničnjakov

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar