ponedeljek, 28. februar 2022

Zajc Sešn NEIPA

Sešn NEIPA iz idrijsko-cerkljanske pivovarne Zajc je modernejši stil IPA piva, ki "iz slovenskega hmelja izvleče vso tropsko aromo, a grenčino skoraj izpusti". Brez dvoma nekaj, kar bo še bolj primerno za višje in poletne temperature.   

Sešn Zajc je kar dodobra motnega telesa, le-to pa je ognjeno oranžne barve, pokrije pa ga še tanja bela glava, a ne za prav dolgo. V aromi nam ponuja kar lepo zaznavne in obljubljene tropske arome - nekaj breskev, citrusov in lepo zaznaven kokosov pridih v spremstvu. V požirku podraži s srednje nežno hmeljno grenkobo, ki je nekoliko suha v finišu. Pookus pa s tem nežno grenkobnim značajem še dolgo potraja na jeziku.

Lahkotni in motni Zajc se predstavi s kar lepo tropskim značajem, kjer najbolj izstopa zaradi svojega nekoliko kokosastega občutka. Skupaj z ne pretirano alkoholno stopnjo in lahkotnim telesom pa bo red kot naročen za poletje.

Sešn NEIPA

Cerkno

Lahki NEIPA

5,5%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,6 / 5 → hmeljni značaj je v njem res lepo izrazit, s kokosovim občutkom pa pivo tudi nekoliko odstopa - ostaja pa prijetno pitno in osvežujoče

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar