četrtek, 31. avgust 2023

Divje Pivo Meta & Baldrijan

Za Festival Nabiralništva so v pivovarni Volk Turjaški zvarili nekaj različic Divjega Piva. V tem primeru ne govorimo o stilu, ampak o pivu, pri katerem so namesto hmelja uporabili različna zelišča - kot v starih časih. V tem primeru so pivu dodali meto in baldrijan. 
 
Pivo je popolnoma jasnega telesa temnejšega zlatega odtenka, pokriva pa ga srednje velika bela glava, ki se počasi umika. Aroma je kar izrazita in predvsem zanimiva - najbolj izstopa bombonasto-mentolast značaj, ki ga dopolnjujejo prav tako zazvani sadni, ter precej bolj nežni zeliščni pridihi. Požirek je solidno grenkoben, kar malo zeliščno oster v finišu. Pookus je nekoliko bolj nežen, a trajajoč in z nekoliko hladnim metastim značajem.
 
Divje Pivo z baldrijanom in meto se izkaže kot zanimiv zvarek, predvsem v aromi. V kombinaciji s solidno grenkobnim okusom in lahkotnim telesom, pa postane precej preprosto piten.   
 

Divje Pivo Meta & Baldrijan

Moravče pri Gabrovki
 
za Festival Nabiralništva  

Začinjeno pivo

5%

Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,5 / 5 → zelo aromatičen, preprosto piten in precej všečen

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**



Ni komentarjev:

Objavite komentar