sobota, 2. september 2023

Bevog / Canediguerra Huff And Puff

Huff And Puff ni čisto navaden pilsner, ampak bo zaigral po notah ljubiteljev dimljenih piv. Ekipi pivovarjev iz pivovarne Bevog in italijanske Canediguerra sta namreč v pivo dodali tudi delež dimljenega sladu, uravnavajo pa ga slovenski in italijanski hmelji.  
 
Večja bela puhasta glava nam za nekoliko krajši čas zastre pogled na kristalno jasno zlato oabrvano telo tega dimljenega pilsa. Aroma nam pokaže srednje nežno dimljen značaj, lesnat in rahlo slaninast, v ozadju pa se primeša še nekaj sadnega pridiha. Požirek je srednje grenkoben, v začetku nekoliko sladek, proti koncu pa rahlo trpko-oster s svojim dimom. Nežnejši pookus pa še ne ravno dolgo pusti to sled na jeziku.
 
Huff And Puff je pivo lahkotnega telesa, ki se ves čas požirka sprehaja po črti med srednje dimljenim značajem in nežno sladkim priokusom. In ravno zaradi tega poigravanja z našimi okusi je zanimivo piten.
 

Huff And Puff

Bad Radkersburg
 
v sodelovanju s Canediguerra 
Alessandria (ITA)

Dimljeni ležak

5,2%

Kje naj ga iščem?


  • Bevog Brewery (spletna trgovina)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,5 / 5 → po eni strani solidno dimljen, celo malo soter, po drugi pa nežno sladek - vsekakor pa se lepo pije

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar