nedelja, 6. avgust 2023

Kralj / Loo-blah-nah Kralj Ljubljane

V pivovarni Kralj so svoje moči prvič združili s še eno pivovarno in zvarili kolaboracijsko pivo. Svojega partnerja so našli v pivovarni Loo-blah-nah in tako je nastal Kralj jubljane - irski stout.  

Tanjša bež obarvana glava za ne ravno dolgo pokrije popolnoma črno telo tega domačega irca. Izpod nje počasi priplavajo prijetne pražene arome, malo kavnate ter s kakšnim piškotnim oz. čokoladnim pridihom sem ter tja. Požirek je srednje nežno grenkoben, v značaju rahlo pražen (a ne kavnat), proti koncu požirka pa celo malo sladek. Finiš je nežno pražen, ta značaj pa se prenese še v trajajoč, a ne preveč konkreten pookus.

Kralj Ljubljane je srednje polnega telesa, ravno nekje vmes med lahkotnostjo in polnostjo, po grlu pa spolzi zelo gladko. Ob tem pa nam ponudi še zelo prijeten (in nežen) pražen priokus. Vsekakor zelo preprosto piten.
 

Kralj Ljubljane

Dobrova
 
v sodelovanju s Pivovarna Loo-blah-nah 
Ljubljana

Irski stout

4,9%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,9 / 5 → zelo dober in piten, ne pretirano pražen in z nekaj več telesa

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar