sobota, 18. junij 2022

Karakter Stout

Mala in mlada slovenska pivovarna Karakter iz Laškega, dežele piva, se domačim pivopivcem premierno predstavlja s pivom stila in imena Stout. Temna klasika za ljubitelje temnih okusov v pivu.
 
Karakterni Stout je popolnoma črnega telesa, tanjša rjavkasta pena pa na vrhu kozarca postane le za nekaj kratkih trenutkov. V aromi nas začne odkrito osvajati z zelo izrazno in prijetno sladno aromo, kjer nastane kombinacija čokolade, vanilije, smetane in nežnih praženih pridihov - vse skupaj pa deluje izredno vabljivo. Požirek podraži s solidno hmeljno grenkobo, ki jo spremlja lepo pražen priokus, ki ni pretiran, a vseeno lepo zaznaven. Pookus pa v tem grenkobno-praženem značaju le še nadaljuje svojo trajajočo pot po ustih.
 
Stout pivovarne Karakter je srednje lahkotnega telesa in precej svežega značaja. Kljub kar lepo sladicasti aromi pa je v okusu neposreden in konkreten, kar nekoliko bolj izrazit kot smo vajeni od stout zvarkov. Še vedno se pa dobro pije.
 

Stout

Laško

Stout

6,1%

Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,3 / 5 → aroma je izredna, okus ni slab, le mogoče je res malo preveč konkreten in oster na trenutke

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**
  

Ni komentarjev:

Objavite komentar