torek, 3. oktober 2017

Barut Summer Snow


Ime: Summer Snow
Pivovarna: Barut Brewing & Blending, Kamnik

Stil piva: Berliner weisse
Vsebnost alkohola: 3,2%
Na voljo: točeno

Ocena: 3,9 / 5 → tako se dela
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 11/15 - OKUS: 12/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

Sredi poletne pripeke bi še kako resnično zapasalo malo snega, predvsem, če je v taki obliki kot je ta Barutov Summer Snow. Gre za berliner weisse, fermentiran z divjimi brettanomyces kvasovkami - za pestrejši nabor sadnih in funky not.

Barutov poletni sneg nas zapelje z nežno kiselkastimi notami belega grozdja in vina v aromi (rumeni muškat, mogoče?), družbo pa jim v zelo bledem in motnem slamnato obarvanem telesu delajo še pridihi začimb, ki imajo nekoliko bolj nežen občutek. Lahkotno telo je solidno kiselkastega okusa in vključuje tisti dobro znani in lahko prepoznavni vinski značaj. Brez dvoma kiselkasto na prijeten in zelo osvežilen način. Ravno dovolj, da nam usta za malenkost povleče skupaj, vendar vseeno z nekoliko kremastim občutkom, medtem ko je zaključek precj suh.  

Summer Snow se tako izkaže kot zelo osvežilna kislica nežnega karakterja in tako tudi zelo primerna za začetnike v svetu kislih piv - da jih ne prestraši. Za ostale pa ta zavrek pomeni nekaj, kar lahko piješ z lahkoto, a še vedno podari dovolj okusa.
Kje še ga najdem?
  • Pivomanija (Ajdovščina)
  • Makro Beer Fest (Maribor)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar