ponedeljek, 2. oktober 2017

Makro Beer Fest - Maribor, 29. in 30.10.2017


No, pa se je končno poslovil tudi september, kar je v svetu ljubiteljev piva pomenilo eno zelo pomembno stvar - čas za največji festival piva pri nas, Makro Beer Fest. 

S soncem obsijani Maribor je tako v petek in v soboto pozdravil veliko množico ljubiteljev piva, ki je tja prišla pogledat, kaj sta nam letos pripravila Andrej in Pivarna. Pričakovali smo veliko, okusno, zabavno, in dobili smo točno to (pa še kaj čez).
Mariborski glavni trg je namreč zavzela dobra tridesetirica stojnic, ki je ponujala svoja piva razno raznih stilov. Zastopane niso bile le domače barve, ampak je bila zasedba precej internacionalna. Največ pohval, mmmmmjev in kimanja z glavami so poželi hrvaška Nova Runda in C4, zanimivi Mad Scientist iz Madžarske, avstrijski Next Level Brewing ter poljski Szpunt.

Poleg njih pa so hrvaške barve zastopali še Pulfer, Lepi Dečki, Zmajska Pivovara in The Garden Brewery, srbske Salto, nemške Hey Joe Brewing, bolgarski Ah in češki Poutnik. 

Odlična piva estonske Pohjale so se ponovno znašla na stojnici Že v redu, Primož, medtem ko so odlične sadno obarvane švede točili pri Beerightback. Kot vedno pa so za belgijski pridih poskrbeli pri Pivotoču.
Glavnina trga pa je jasno pripadla domačim pivovarjem, med katerimi so se prvič predstavili ptujski Frizi Beer in dolenjsko/posavski Ressel. Predstavili so se tudi Komunajzer, LiLa MiSa, HumanFish, Pogis in tudi Bevog, ki so ponujali svoje že poznane zvarke. 

Prvič so svoj pšenični porter točili pri pivovarni Mali Grad, letošnjo izvedbo Harvest IPA pa smo našli na stojnici Hopsbrew. Iz savinjske doline sta se s Komabnjem pripeljala Green Gold Brewing in njegova sveža Foxy Lady, nekaj zanimivih novosti je točil Hopster, medtem ko so domačini Lobiki navdušili s svoji Kislico. 

Tisti, ki so jim dišala kisla piva so se zadrževali še pri stojnici Barut Brewing and Blending, medtem ko so bolj hmeljenjo navdahnjeni ljubitelji družbo našli v zvarkih pivovarne Pelicon in Reservoir Dogs Brewery - ti so na sobotni večer premierno predstavili tudi močni IPA Mea Culpa. 
Organizatorji so poskrbeli tudi, da je obiskovalce celoten čas obiska spremljala tudi glasbena podlaga, niso pa pozabili poskrbeti tudi za lačne trebuhe z različnimi street food jedmi lepega števila ponudnikov - burgerji, ribsi, hotdogi, falafli in še kaj je spremljalo številna okusna piva. 

Dobre družbe na dogodku ni manjkalo, zgovornih pivovarjev prav tako ne, novih, nepoznanih piv pa še manj - tudi ob okuševalno primernih 1dl količinah, je bila lista novih piv vseeno veliko predolga.  Koliko obiskovalcev se je zvrstilo pred stojnicami s kozarci v rokah bo povedal Andrej, ampak glede na res lepo zapolnjen ogromen prostor, lahko rečemo samo veliko.

Na koncu smo domov definitivno lahko odšli zadovoljnih obrazov... no ja, in polnih nahrbtnikov, kajti nočni nakupi v Pivarni so lahko res nevarno zabavna stvar. Andrej in ekipa pa so še enkrat več dokazali in pokazali, kako se streže organizaciji festivala piva. Naslednje leto pa zopet ponovimo vajo. Kajti Maribor je tudi v tem pogledu res šampijon.

Ni komentarjev:

Objavite komentar