sreda, 25. oktober 2017

Loo-blah-nah Gummy Bear Ale


Ime: Gummy Bear Ale
Pivovarna: Loo-blah-nah, Ljubljana

Stil piva: Sadno pivo
Vsebnost alkohola: 5%
Na voljo: steklenica

Ocena: 2 / 5 → no ja, pitno
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 8/15 - OKUS: 4/15 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 3/10)

Pivovarski Willy Wonka, kot so ga tudi že poimenovali, je pred časom zopet čaral. V pivski kotel je v svoj zlati ale namreč kruto zmetal kupček nedolžnih gumijastih medvedkov. Ker pa to še ni bilo dovolj, je po enega zaprl še v vsako steklenico.

Medvedek v steklenici na žalost ni preživel, tako da v kozarcu zagledamo le precej motno rumeno-zlato vsebino, ki jo zakrije ogromna puhasta glava bele barve. Izpod nje prihajajo nežne sadne arome mandarine in šumečih vitaminskih tablet, v ozadju pa bi lahko mogoče prepoznali tudi značilni gumijasto umetni vonj medvedkov. Okus zaznamuje kar precejšnja doza zeliščne grenkobe, ki se pomeša med limonasto-travne tone, svoje doda še oster začimben-kovinski priokus, vse pa se nadaljuje v kar dolg pookus.

Brez dvoma gre za zanimivo in dobro idejo, ki pa v praksi na veliko žalost ni ravno zascvetela. Tako torej ne pokaže vsega, kar bi si morda želeli in upali. Vse opisane lastnosti se nekako ne ujamejo skupaj, vse pa ga skupaj z izjemno karbonacijo naredi kar težko pitnega.
Kje še ga najdem?
  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
  • Pivarna (Maribor)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar