torek, 17. oktober 2017

Pivo & Burger Fest - Ljubljana, 14. in 15.10.2017


Pa se je le zgodil veliki pok! Potem, ko so morali pravljično deveto izvedbo druženja burgerjev in kraft piva premakniti za dober mesec zaradi vremenskih nevšečnosti, je pretekli vikend na Pogačarjevem trgu le prišlo do trka burgeroidov in pivozvezdja.

Na tržnici v prestolnici se je tako zbrala že dodobra poznana ponudnikov piva in burgerjev, ki se jim je tudi letos pridružilo nekaj novincev. Med pivovarji je prvič vzdušje dogodka izza stojnice spremljala ekipa Pivovarne Ressel iz dolenjsko/posavskih koncev. In res so se izkazali, kajti na točilne naprave so priklopili kar 7 svojih zvarkov, med njimi kar 4 premierno - White IPA, IPA, Pale Ale in presenečenje v obliki saisona z grozdnim sokom.
Med starimi facami pa smo srečali nekatere domačine: Loo-blah-nah, ki so točili tudi svoj novi Amber Ale, Tektonik s svojo osmo izvedbo Odprte Lige, Bru Kru s posebno izdajo dimljenega IPA in seveda Union, ki so prav tako točili svoj novi IPA zvarek.

Ponovno je na dogodek prišel tudi domžalski Mister, ki je prinesel tudi pravo poslastivo v obliki temnega IPA zvarka - Jaffa Black IPA, manjkal pa ni niti njegov sosed Adam Ravbar s svojo trojico piv.

Harvest SIPA z oznako 2017 so med drugimi pivi točili pri HumanFish, medtem ko so kamniški Mali Grad pripeljali svoj preizkušen nabor piv, ki so mu dodali še sveži Wheat or Without You porter. Hopster je ponujal nekaj zanimivih piv, ki smo jih lahko prvič poskusili v Mariboru, nekaj zanimivih sadnih zadev pa se je znašlo na stojnici Hopsbrew. Težko pa je bilo seveda zgrešiti tudi stojnico pivovarne Pelicon, na kateri je kraljeval Veliki.
Premierno pa je svoja piva, zvarjena v lastni pivovarni, na dogodku točil tudi Maister, ki je svojemu Generalu, Vegi in Noordungu dodal še ležak z imenom Gallus in še izjemno všečen irsko obarvani Red Ale (ki je drugače na voljo le pri kamniškem 7 Burger).

Na trgu smo lahko srečali tudi nore race iz pivovarne Crazy Duck, med katerimi se je prvič znašlo tudi belgijsko witbier pivo. Še bolj nori so bili na stojnici mariborskih Lobikov, kjer so točili tudi svoj dvojni IPA, produkt sodelovanja z irsko pivovarno. Nore količine hmelja pa so lahko ljubitelji okušali v pivih Green Gold Brewing.

Če temu dodamo še tuje zvarke, ki so jih točili na stojnici mariborske Pivarne in ljubljanskega Že v redu, Primož, nemška piva za katera so poskrbeli pri PerfectBeer in kot vedno belgijsko ponudbo Pivotoča, lahko res rečemo da je bilo tam za vsakega nekaj.
Na drugi strani pa je morda nekoliko razočarala ponudba burgerjev. Sicer smo lahko srečali nekaj novih obrazev, ter tudi nekaj zanimivih in okusnih burgerjev, med katerimi so s svojim hrustljavčkom brez dvoma zmagali pri Super Hrust, sledili pa so jim pri Tabay Brothers. A želeli bi si srečati še kakšne nove ponudnike, ki bi prinesli kakšne sveže ideje v burgerjih (ne nujno, da bolj drzne), kajti rednim obiskovalcem, ki bi radi poskusili kaj okusnega in novega, se lahko kaj kmalu zgodi, da jim te izbire zmanjka. V vsakem primeru pa seveda zopet pridemo na naslednje druženje.

Ni komentarjev:

Objavite komentar