petek, 27. oktober 2017

Bevog Who Cares Editions Totem Dryhopped Sour


Ime: Who Cares Editions Totem Dryhopped Sour
Pivovarna: Bevog Brewery, Bad Radkersburg

Stil piva: Kisli IPA
Vsebnost alkohola: 5,4%
Na voljo: pločevinka

Ocena: 4,4 / 5 → vrhunsko pivce
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 14/15 - OKUS: 13/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 9/10)

Ko praznuješ svojo obletnico, se skoraj spodobi, da za svoje goste pripraviš nekaj posebnega. Točno to so storili tudi pri Bevogu in za svoj Who Cares For Beer Festival pripravili enega posebneža - hladno hmeljeni kisli ale po imenu Totem.

Takoj po odprtju pločevinke v nas kar butnejo zelo prijetne, sladke sadne arome pasijonke, ananasa in agrumov, v ozadju se zadržujejo borovci, spremlja pa jih še zelo blag kiselkasti dih. V kozarcu nas pričaka izjemno motno telo oranžne barve, na vrhu pa za krajši čas posedi večja milnata bela glava. Kiselkasti karakter pride veliko bolj do izraza v okusu, kjer s svojo sadno kislino usta lepo povleče skupaj, a vseeno pri tem ne pretirava. V zaključku mu dodamo še rahel usnjen občutek in suh finiš, ki s kislostjo še malo povleče v pookus.

Še eno izjemno osvežilno in okusno pivo izpod rok ekipe Bevogovcev. Združuje najboljše iz obeh svetov - s svojo sadno hmeljno aromo ima privlačnost in vabljivost IPA piva, medtem ko s kislostjo v okusu popolnoma navduši in osveži. En tak zelo prijeten "križanec".
Cena: 2,70€ (0,33l; pločevinka) - Pivarna (Maribor)

Kje še ga najdem?
  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
  • Pivoljub (Ljubljana)
  • Pivohram Golar (Gornja Radgona)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar