četrtek, 31. maj 2018

Ime: Oudaspace Rye IPA
Pivovarna: 22Brewing, Koper

Stil piva: Rženi IPA

Vsebnost alkohola: 6,25%
Na voljo: točeno - steklenicaKoprska pivovarna 22Brewing se premierno predstavlja s svojim vesoljksim Oudaspace zvarkom (ki so ga sicer zvarili v Belgiji) - gre pa za t.i. rženi IPA. Dodatek tega žita v pivo naj bi klasičnim IPA okusom podaril rahlo pikanten, poprast značaj. 

Skorajda popolnoma jasna jantarna barva temnejšega odtenka predstavlja ta rženi IPA, izgled pa dopolni še večja milnata glava bele barve, ki se počasi seseda. Aroma je nežnejše sorte, pokaže pa zelo nežne sadne in travnate note, medtem ko je sladna osnova malenkost bolj občutna. V okusu zavlada zmerna hmeljna grenkoba, na koncu pa dobimo tudi izrazitejši poprast in nekoliko pikanten značaj, ki ga ta stil tudi napove. Vse pa se na koncu zapelje še v daljši pookus.  

Oudaspace ni klasičen IPA zvarek, saj poleg tipične hmeljne grenkobe IPA piva, zelo lepo prikaže tudi kaj točno pivu da dodatek rži - tisti poprasto/pikantni "kick" na koncu, to pa naredi tudi kar konkretno. Okusili bomo tako IPA kor ržene značilnosti, obenem pa pivo ostane tudi zelo lepo pitno.
Kje še ga najdem?
  • Bar Cameral (Koper)
  • Čajnica Vanilla (Koper)
  • Lord Byron Pub (Koper)
  • Na Stopničkah (Koper)
  • Hangar Bar (Izola)
  • Pivarna (Maribor)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → rženi IPA kot je treba - bolj so mi všeč nekateri drugi podstili IPA piva, a tudi ta lepo steče
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.