četrtek, 17. maj 2018

Barut EXP004 Blueberries From The Woods


Ime: EXP004 Blueberries From The Woods
Pivovarna: Barut Brewing & Blending, Kamnik

Stil piva: Flandrijski rdeči ale

Vsebnost alkohola: 7,2%
Na voljo: točeno

Če so v tretjem eksperimentu svoje flamsko rdeče pivo pustili fantje ležati na gozdnih sadežih, pa so v četrtem zvarku eksperimentalne serije 18 mesecev v refoškovih sodih starano pivo pustili še dobre 4 mesece ležati le na borovnicah.

S svojo motno, vinsko rdečkasto barvo in manjšo ter hitro izginjajočo umazano belo glavo že takoj na začetku pove, da gre za nekaj rahlo drugačnega. Vinske note, celo z nekaj občutka kisa, zelo hitro prebudijo še ostale čute, škoda je le, da so borovnice skoraj popolnoma zakrite, oz. se je potrebno zelo potruditi, da se jih najde (pivovar pove, da jih je bilo najbrž res nekoliko premalo). V okusu je srednje nežen kiselkasti občutek bolj zadržan kot se napove v aromi, spremlja pa ga rahla sadna sladkoba, ki je poroti koncu še malo manj sramežljiva.

Tako kot prejšnji eksperimentalni z gozdnimi sadeži, je tudi tale borovničevec s svojim kiselkastim karakterjem izjemno osvežilen in lahkotno piten - seveda, če ste se že spoprijateljili s kislicami (vsaj malo). Le borovnice se malo preveč skrivajo. 
Cena: 1,50€ (0,15l; točeno) - Makro Beer Fest (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4 / 5 → zelo osvežilna kislica, borovnic bi pa res želel več (ker bi jih glede na ime pričakoval)
 (IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

Ni komentarjev:

Objavite komentar