torek, 29. maj 2018

Kovač Pale Ale


Ime: Pale Ale
Pivovarna: Pivovarna Kovač, Šempeter v Savinjski dolini

Stil piva: APA

Vsebnost alkohola: 5,7%
Na voljo: stekelnica



Pivo Kovač prihaja iz naše "zelene doline" kjer je doma ena glavnih sestavin piva, hmelj. Zato je povsem normalno, da je ta Pale Ale zvarjen le z domačimi, lokalnimi sotrami hmelja - to sta Savinjski Golding, ki pivu podari aromo, in Aurora, ki mu poda grenčino. 

Pod večjo a precej neobstojno glavo umazano bele barve se kaj kmalu razkrije popolnoma motno, žareče jantarno obarvano pivce. Iz kozarca počasi hlapi zelo zadržana aroma v kateri se prepletajo nežni in sladki sadni toni, blaga karamelna sladna osnova ter hmeljne note, ki spomnijo na mokro travo. Nekaj blage začetne sladkobe prijetnega občutka, ki žgečkljivo podraži naš jezik, se kaj kmalu umakne zmerni hmeljni grenkobi s travnato-zeliščnim občutkom, le-ta pa se nadaljuje še v nežnejši in krajši pookus. 

Kovačev Pale Ale je preprostejšega značaja in lahkotnejšega telesa, posledično torej lahkotno piten. V svojih okusih pa namesto značilnih ameriških (sadnih) značilnosti ponudi bolj domače in znane plemenite (travnate) okuse, ki smo jih tudi bolj vajeni iz ležakastega sveta - glede na uporabljen hmelj, pa je bilo to tudi za pričakovati.
Kje še ga najdem?
  • Zlata Jama (Celje)
  • Špital za Prjatle (Celje)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,4 / 5 → pri srcu so mi bolj tipični ameriški okusi v APA pivih, a tudi ta zelo lepo sede
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar