četrtek, 3. maj 2018

Tektonik OL #9 Russian Imperial Stout


Ime: OL #9 Russian Imperial Stout
Pivovarna: Pivovarna Tektonik, Ljubljana

Stil piva: Cesarski stout

Vsebnost alkohola: 9%
Na voljo: točeno



RIS, ruski cesarski stout, je pravi vladar med pivi- visoka stopnja alkohola in bogata sladna osnova sta tisti, kar ga naredita resnično carskega. In prav RIS je postal tudi deveti član Tektonikove Odprte Lige.

Odlikuje ga kot nafta črno telo, ki po grlu spolzi s svilnato polnostjo, zakrije pa ga tanjša bež glava. 12 različnih sladov in 8 mesecev staranja, dajo temu pivu kompleksno sladno osnovo, ki pa se pokaže na dokaj nežen način - v aromi prevladujejo note suhega sadja in lesnega duha, saj prevladata nad čokolado in blago praženostjo, srečati pa je tudi dih sojine omake, mokrega žita in še kaj. V okusu pa medtem v začetku srečamo nežnejšo sladkobo, ki nato postane veliko bolj izrazita. Za konec pokaže devetka še nekaj alkoholne topline, a je le-ta vseeno dobro zakrita.

Tektonikova devetka se izkaže za precej lahkotno pitnega, še posebej za ta konkreten stil piva, k čemur predvsem pripomorejo nekoliko bolj nežne RISaste lastnosti. Prav zato bo primeren za uvodne požirke v ta stil piva.
Cena: 3,00€ (0,2l; točeno) - Pivo & Burger Fest (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,6 / 5 → rahlo nežnejša izvedba stila, za moj okus malo preveč sladkobe
 (IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 5/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

Ni komentarjev:

Objavite komentar