torek, 22. maj 2018

Reservoir Dogs CruX


Ime: CruX
Pivovarna: Reservoir Dogs Brewery, Nova Gorica

Stil piva: Gose - sadni

Vsebnost alkohola: 5%
Na voljo: točeno



V goriških Reservoir Dogs so (postali) veliki ljubitelji stila piva gose, kot kaže - piva, ki prinaša sadne, kiselkaste in slane okuse, vse zapakirano v eno osvežilno celoto. V zadnjega izmed njih, sliši na ime CruX, so dodali eksotično guavo, mango in pasijonko. 

Na prvi pogled pivo izgleda kot čisti, 100% pomarančni sok - motna sončno-oranžna barva in tanjša bela penica poskrbita za to. Aroma sicer ni pretirano izrazita, a se vseeno brez težav prepozna citrusne note s karakterjem limone in pomaranče ter malo bolj sladke tropske note, kjer se definitivno prepozna pasijonko. V okusu prevlada solidno kiselkast sadni značaj, ki je veliko bolj izrazit kot v aromi, a obenem vseeno ni pretiran. Za konec pa nam CruX servira še dokaj konkretno slankast priokus, ki le še doda svežino temu zvarku.

S svojim lahkotnim, poletnim telesom in svežim sadno-kiselkastim karakterjem je CruX super piten in izjemno osvežilen, dodatek soli na koncu pa le še pomaga pri odločitvi za še eno rundo. Odlična izbira za visoke temperature.
Cena: 1,50€ (0,15l; točeno) - Makro Beer Fest (Ljubljana)

Kje še ga najdem?
  • Reservoir Dogs Točilnica (Nova Gorica)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,4 / 5 → noro pitno pivo s pravo dozo kiselkastega značaja, le aroma je rahlo sramežljivejše sorte
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 9/10 - TELO: 5/5 - KONČNI VTIS: 18/20)

Ni komentarjev:

Objavite komentar