torek, 8. maj 2018

Crazy Duck Amerikanc


Ime: Amerikanc
Pivovarna: Crazy Duck Brewery, Žiri

Stil piva: Pšenični ale

Vsebnost alkohola: 4,9%
Na voljo: steklenica



Poleg "fajn" hrane gre seveda tudi "fajn" pivo - za oboje lahko poskrbijo v lokalu Fanj Fuud, saj so jim v pivovarni Crazy Duck zvarili tudi hišno pivo - po novem, pa se ta zvarek imenuje kar Amerikanc. Gre za pšenični ale in sicer ameriškega sorodnika nemške klasike, kar pomeni, da bo namesto bavarske kvasne osebnosti v ospredju  hmeljni značaj, tokrat slovenskih in avstralskih hmeljev.

Prijetna in v začetku precej izrazita citrusna hmeljna aroma kar se da hitro napolni naše nosnice z notami limone, pomaranče in limonske trave. Tja se prerine izpod zelo velike puhaste bele glave, ki se prec dolgo zadrži na motnem, zlato obarvanem pivu. Srednje izrazita grenkoba prijetno spodbode naše okuse, svoje pa doda tudi rahlo začinjen značaj, ki se pojavi rahlo kasneje. Spremlja jo tudi nekaj sladkega občutka, iz arome pa se prenesejo v okus tudi agrumi. Konec pripade rahlo žgečkljivemu občutku, ki se z lahkotno grenkobo nadaljuje še v pookus.

Zaradi nekoliko nežnejših lastnosti in lahkotnejšega ter svežega telesa bo to pivo zelo dober spremljevalec hrane, kar je bil najbrž tudi cilj. A je ob enem vseeno še dovolj karaktern, da bo popolnoma brez problema sedel tudi sam zase. Nenazadnje pa kot pravi etiketa: Relax and drink it easy.
Kje še ga najdem?
  • Fajn Fuud (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4 / 5 → zame ravno prava kombinacija osvežilne lahkotnosti in hmeljnega značaja 
(IZGLED: 5/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

Ni komentarjev:

Objavite komentar