petek, 8. marec 2019

Frizi Ke Si Blond?


Ime: Ke Si Blond?
Pivovarna: Frizi Beer Kraft Pivovarna, Ptuj

Stil piva: Zlati ale

Vsebnost alkohola: 4,8%
Na voljo: točeno - steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa, ke si blond, no! Ptujska blondinka prihaja iz male lokalne pivovarne Frizi, ki se nahaja med vinskimi griči Haloz. Gre za lahkotnejši, poletni zlati ale, zvarjen le iz slovenskih sort hmelja - Styrian Kolibri in Styrian Dragon.

Pivo je precej motnikavega, zlatega izgleda, na vrhu kozarca pa se za daljši čas ustvari še večja puhasta glava bele barve. V aromi za začetek prevladujejo kar izrazite kruhaste sladne note, ki pa jih iz ozadja dopolnjujejo nežni sadni dihi. V okusu spoznamo nežnejšo sadno sladkobo, ki se pomeša med nekoliko bolj občutno, čeprav še vedno razmeroma nežno grenkobo. Zaključek, čisto blago poprastega značaja, pa še nekaj časa postane na jeziku.

Ke si blond je lahkotnejši zlati ale nežnejših sadno-grenkobnih lastnosti. V kombinaciji z nižjo alkoholno stopnjo bo tako predvsem prava izbira za odžejanje v toplejših, poletnih dneh.




  • Okrepčevalnica pri Žigi (Cirkulane)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,1 / 5 → zelo preprostega značaja, z nekaj meni prijetne sladkobe - sčasoma kar precej izgubi na prijetnem duhu arome, postane malo zelenjaven - sicer pa lepo piten in lahkoten
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 5/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 
 
**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar