petek, 5. oktober 2018

Mali Grad Easy Blonde


Ime: Easy Blonde
Pivovarna: Pivovarna Mali Grad, Kamnik

Stil piva: Zlati ale

Vsebnost alkohola: 4%
Na voljo: točeno


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

V Kamniku je bilo v zadnjih vročih poletnih dneh opaziti eno zelo lahkoživo blondinko, za katero so se obračale mnoge oči. Ampak, da vas to ne zavede - gre namreč za povsem poletno Easy Blonde pivo, za katerega v pivovarni pravijo, da je zaradi svoje lahkotnosti pravo "session" pivo.

Lahkotna blondinka pred nas pripleše v precej motni, zlato-rumeni obleki, nič kaj sramežljivo pa se ne skriva pod precej majhno in neobstojno belo glavo. Nežno je odišavljena s prav prijetnimi, blažjimi citrusno-sadnimi parfumi, ki prikličejo spomine na limonine bombone. Tudi ob prvem stiku se izkaže blondinka bolj nežne sorte. V sebi sicer skriva nekaj zelo rahle grenkobice, ter kakšen citrusni priokus sem ter tja, preden se na koncu poslovi z zelo kratkim in nežnim pookusom.

Easy Blonde je tako res izjemno lahkotna in osvežilna blondinka - v kombinaciji z nizko stopnjo alkohola in nežno aromo ter okusom to pomeni, da si lahko brez razmišljanja privoščimo tudi kakšno blondinko več naenkrat. Bo pa pivo seveda tudi več kot primerno za takrat, ko bi nekaj spili, ne bi radi komplicirali, a voda tudi ni prava rešitev. 
Cena: 2,50€ (0,3l; točeno) - Točilnica Mali Grad (Kamnik)




  • Točilnica Mali Grad (Kamnik)
  • Pub Pod Skald (Kamnik)
  • Du Bop (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,4 / 5 → pivo sicer ni neka bomba za brbončice in mogoče je nekoliko izvodenelega telesa - a kljub temu (ali pa ravno zaradi tega) je preprosto pitno in meni precej všečno
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar