petek, 22. marec 2019

Professor Black Bullet


Ime: Black Bullet
Pivovarna: Professor Brewery, Komenda

Stil piva: Porter

Vsebnost alkohola: 5,1%
Na voljo: steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pivovarski profesor je za začetek svoje poti v svet kraft piv zvaril tudi robusni porter po imenu Black Bullet - torej nekoliko bolj robustno, bolj hmeljno zaznamovano verzijo, za razliko od svojega klasičnega angleškega sorodnika.

Večja, a izredno neobstojna glava barve kavne kreme pokrije do popolnosti črno pivo, ampak le za zelo kratek čas. Iz kozarca počasi izhlapevajo sladne note z rahlo praženim značajem in nekaj dodatka čokoladnega pridiha, iz ozadja pa se prikažejo tudi sadni dihi z značajem jagodičevja in ribeza, a je celotna aroma zelo nežnega karakterja. Kar precej kremasto telo nas najprej obdari z nekaj čokoladne sladkobe, prekrije pa jo robustni del tega porterja - zmerna hmeljna grenkoba s kar precej poprastim občutkom v finišu, ki nato še kar nekaj časa draži brbončice, pusti pa še rahlo praženo-kavnat pookus.

Professorjev Black Bullet se izkaže predvsem s svojim svilnatim telesom, ki da pivu svoj značaj. V karakterju pa tudi pokaže zakaj se imenuje "robust porter" - združi kremni in praženi značaj porterja, in nekoliko bolj grenkobno izrazit hmeljni značaj.





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,9 / 5 → sicer nikakor ni v mojem stilu, a pivo je povsem OK; sicer brez kakšnih posebnosti (z izjemo svilnatega telesa, ki zelo lepo steče), a tudi brez kakšnih negativnosti
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 10/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar