nedelja, 17. marec 2019

APE Clair Summer Ale


Ime: Clair Summer Ale
Pivovarna: Pivovarna APE, Sevnica

Stil piva: Zlati ale

Vsebnost alkohola: 4,6%
Na voljo: točeno - steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Sevniška opica iz pivovarne APE si je že nadela kratke hlače in kratko majico ter se pripravlja na poletne temperature. Clair je namreč lahkotnejši in osvežilnejši poletni ale, ki ga še bolj poletnega naredi še nekoliko nižja alkoholna stopnja.

Clair je nekoliko motnikavega telesa zlate obarvanosti, na vrhu kozarca pa se za nekaj časa ustvari še dokaj stabilna bela glava. Poletne spomine prikliče nežnejša in prijetnejša hmeljna aroma s kombinacijo sladkih sadnih in cvetličnih not, ter nekaj osvežilnega dodatka agrumov. Srednja hmeljna grenkoba prijetno podraži po jeziku, spremlja pa jo zelo blagao sladek sadni priokus in svež značaj citrusov. Vse to preden se zaključi z nežno grenkobnim in precej trajajočim pookusom.

Sevniški poletni ale se izkaže kot lahkotno in osvežilno pivo katerega odlika je, da je svoji preprostosti navkljub dovolj polnega okusa in tako odžeja tudi tiste, ki so jim všeč malobolj izraziti "kraftovski" okusi. Vsekakor pa bo dobro odžejal tako poleti kot tudi v ostalih letnih časih.




  • Kralj Matjaž (Novo mesto)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,6 / 5 → nezakompliciran in zelo preprosto piten, ne ponudi ravno eksplozije okusov (kar tudi ni bil namen,) a s prijetno nežnimi sadnimi lastnostmi postane precej simpatično pivo
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 
 
**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar