petek, 22. november 2019

Lobik Afterparty


Ime: Afterparty
Pivovarna: Lobik Brewery, Maribor

Stil piva: Dvojni NEIPA

Vsebnost alkohola: 8%
Na voljo: točeno - pločevinka



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Po "partyu" je seveda čas za "afterparty" in tako je po pivu čas za še eno pivo. V njim ljubem NEIPA stilu so tako v pivovarni Lobik zvarili še eno motno poslastico - tokrat v dvojni dozi.

Že na bežen pogled nam da pivo vedeti, da lahko pričakujemo nekaj zelo "juicy" - popolnoma motno pomarančno oranžno telo s tanko belo penasto glavo. Tudi aroma ne razočara s prijetnim in vabljivim sadnim značajem - tropski sadeži, malo belega grozdja, žvečilni gumiji, kosmulja, limonska trava in najbrž še kaj bi kdo prepoznal. Nežna grenkoba s svojim rahlo suhim značajem narahlo podraži, sledi pa še nekaj citrusno-sadnega značaja, preden lahkotno grekoben pookus še kar nekaj časa postoji v ustih.

Lobikov Afterparty je tako izjemno piten, z popolnoma skrito alkoholno stopnjo in nekoliko bolj žametnim telesom ter nasitnim občutkom. Za "afterparty", "party" "pre-party" ali pa "no party" - pravim ljubiteljem tega stila bo sedel vedno in povsod.




  • Za Popen't Pivoteka (Ljubljana)
  • Craft Room (Ljubljana)
  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
  • Pivarna (Maribor)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,3 / 5 → zelo mi je všečen, sicer nežen v značilnostih a zelo kompleksen v njih, tako v aromi kot okusu - predvsem pa izjemno preprosto piten
(IZGLED: 5/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 17/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar