sreda, 6. november 2019

Loo-blah-nah Brown Ale


Ime: Brown Ale
Pivovarna: Loo-blah-nah, Ljubljana

Stil piva: Rjavi ale

Vsebnost alkohola:
Na voljo: točeno



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ko so v pivovarni Loo-blah-nah odprli svojo novo točilnico, so eno izmed pip rezervirali za ultra omejene specialen serije, ki bodo na tej pipi rotirale - nekako v stilu "one time only". Prva izmed teh eksperimentalnih poslastic je rjavi ale, ki ga je pivovar zvaril s pomočjo dimljenih sliv.

Prvi loo-blah-nski eksperimentalnež je umazano rjave barve, tanka bež glava, ki se pojavi na vrhu kozarca, pa se kar kmalu povsem izmakne. Aroma je nežnejšega značaja, prikaže pa se s prijetnimi notami piškotov v ospredju, ki jih dopolnjuje rahlo travnat hmeljni dah, za popestritev pa poskrbijo note suhega sadja in zelo blag dimljen občutek. Tudi okus je blažje narave - rahli sladkobi s piškoti sledi lahkotna grenkoba, proti koncu pa se pojavi malo bolj občuten, a še vedno nežen, lesni občutek. Za konec pa dobimo še blago grenkoben pookus.

Loo-blah-nah Brown Ale je lahkotnejšega telesa, po grlu pa spolzi z razmeroma svilnatim značajem. Dodatek sliv pri varjenju je pustil svoj pečat, ki je sicer dokaj nežen, a se ga da zaznati.




  • Točilnica Loo-blah-nah (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,3 / 5 → sicer bolj nežen, steče brez težav, ker nima pretiranega značaja ne po slivah niti po dimu - čisto v redu in piten
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar