torek, 5. november 2019

Bevog Punk Rock Holiday Hazy Holiday


Ime: Punk Rock Holiday Hazy Holiday
Pivovarna: Bevog Brewery, Bad Radkersburg

Stil piva: APA

Vsebnost alkohola: 5,2%
Na voljo: točeno - pločevinka


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Že tretje leto zapored so v pivovarni Bevog posebej za enega največjih festivalov pri nas, Punk Rock Holiday, zvarili posebno pivo. Letos je festivalska čast pripadla bolj moderno usmerjenemu, dvojno suho hmeljenemu pale ale zvarku po imenu Hazy Holiday.

Punk počitnice se da prebiti od popolnoma motnemu, bledo zlatemu pivu, ki ga penasta bela glava prekrije le za kratek čas. Dvojno hladno hmeljenje dobro opravi svojo nalogo, kajti iz pločevinke prijetno in počasi pripihajo prijetne citrusne arome, limonska trava in limonini bomboni, ki jih iz ozadja dopolnjuje še kakšen sladek sadež, a citrusni značaj ima vseeno vse pod nadzorom. Solidna hmeljna grenkoba kar lepo podraži po jeziku, oporo pa ji nudi zelo blag citrusno-limonasti značaj. Suh finiš malo popivna jezik, daljši pookus pa še kar nekaj časa poleži v ustih.

Hazy Holiday je zaradi svoje kombinacije lahkotnega telesa in citrusnih značilnosti zelo osvežilne narave ter predvsem zelo preprosto piten, a obenem ponuja zelo veliko okusa. Prava osvežitev na počitnicah, četudi ne punk počitnicah.




  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
  • Lajbah (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4 / 5 → zelo prijetno poten, citrusni značaj pa ga še dodatno osveži, tako da nastane nekaj, kar bi se dalo piti v zaporedju
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar