petek, 08. november 2019

Ime: Time 2018
Pivovarna: Pivovarna Pelicon, Ajdovščina

Stil piva: Pšenično vino

Vsebnost alkohola: 11,5%
Na voljo: točeno - steklenica~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Časovna kapsula, posebni var iz pivovarne Pelicon, je doživela svojo drugo izdajo. Lanskemu old ale zvarku je letos sledilo še pšenično vino. Pivo je leto dni počivalo v sodih različnih destilatov, od katerih se je nalezlo svojega bogatega in močnega okusa.

Pivo zavidljive alkoholne stopnje je zapakirano v rahlo motnikavo a na oko zelo prijetno žareče bakreno obarvano telo, zakriva pa ga srednje velika umazano bela glava, ki pa se kmalu umakne. V aromi, ki je zelo prijetna in lepo izrazna, se kombinirajo toni vanilije in lesu, spremlja pa ju še kar nekaj medenega pridiha. Požirek je nežno sladek, po ustih se povaljajo okusi vanilije, bourbona in medu, vse to pa spremlja konkretno lesnat značaj z nežno grenkobico na koncu. Nežen pookus pa zaključi to časovno kapsulo.

Ob vsakem požirku tega zvarka se čuti, da ne gre za običajno pivo, kajti značaj vanilije in bourbona se čutita na vsakem koraku. Prav tako Time s svojimi % lepo pogreje na poti po grlu, na trenutke morda celo malo podžge, ampak ta vročina ni pretirana in se lepo ujame z vsemi okusi. Poseben Pelicon.
  • Pelicon Bottle Shop (Ajdovščina)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,5 / 5 → zame vrhunski zvarek, kjer se vsi okusi in arome poklopijo med seboj, da dajo pivu res poseben značaj. Močan, a še vedno se ga da preprosto srkati
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 10/10 - OKUS: 9/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 18/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Kategorije

Zagotavlja Blogger.