torek, 2. februar 2021

Zajc Hoppy Lager

Tudi Hoppy Lager iz pivovarne Zajc je pridno odležal svoje 3 mesece (kot tudi njihov drugi ležak LaLa Lager). Za razliko od klasike, pa so le-tega pripravili v bolj moderni, bolj hmeljeni in aromatični verziji. Za tiste, ki se ne morejo ravno odločiti ali bi navaden ležak, ali bolj hmeljen pale ale.

V stilu klasičnega ležaka je Hoppy Lager kristalno jasnega telesa zlate barve, bela glava, ki se ustvari na vrhu kozarca, pa tam kar lepo postoji. Všečna sadna hmeljna aroma lepo pridiha iz kozarca, predstavljajo pa jo sladke note, na čelu z breskovim občutkom. V okusu lepo podraži travnata hmeljna grenkoba, nekoliko zeliščna v značaju ter nekoliko poprasto dražeča v finišu. Pookus pa s prav tako travnatim značajem ter rahlim dodatkom citrusov še dolgo poleži na jeziku. 

V Zajčevem Hoppy Lagerju se zelo lepo prepletata klasični značaj svetlih ležakov (predvsem v izgledu in okusu) ter moderni hmeljni karakter, ki ga poznamo iz IPA in APA piv (v zem pivu pa ga najdemo predvsem v aromi). Lahkotnejše telo pa s svojim svežim občutkom predvsem dobro odžeja.

Hoppy Lager

Cerkno

IPL

4,9%

Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,6 / 5 → lepo piten, aromatičen in ležakast v požirku - deluje mi kot zelo solidna zadeva

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar