ponedeljek, 01. februar 2021

Lobik Hands Up For The Citruses

Pred leti, bolj na začetku craft revolucije, je bil hmelj Citra zaradi svoje aromatičnosti ena najbolj popularnih sort v IPA zvarkih. Sedaj pa se ta hmelj vrača v Lobikovem pivu Hands Up For The Citruses, da lahko zopet podoživimo tiste trenutke - seveda, tokrat v Lobikom ljubem dvojnem NEIPA stilu.

Hands Up For The Citruses se že na prvi pogled lahko pohvali s povsem sokastim izgledom - tanka bela glava za nekaj kratkih trenutkov namreč prekrije bledo, a povsem motno pomarančno obarvano telo. Po pričakovanju aromi zavlada všečen citrusni dih (pomaranče in mandarine), ki je v začetku bolj nežen, a postane vse bolj pogumen. Tudi v okusu se nadaljuje ta sadna izkušnja - malo citrusna, malo sladka in nežno grenkobna v požirku. Rahlo poprast finiš napove še trajajoč pookus, ki lepo postane na jeziku z grenkobnim značajem.

Citrusni dvojni NEIPA je lepo piten, lahkotnega in osvežilnega telesa, ter brez občutnega alkohola - seveda pa ga Citra zaznamuje prav po svoje. Zopet ena dobra zadeva za ljubitelje NEIPA stila. Citra v vsem svojem sijaju, pri varjenju pa ni bil poškodovan prav noben sadež.
 

The Hazening

Maribor

Dvojni NEIPA

8%

Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4 / 5 → lepo piten, karakteren in prav lepo simpatično citrusast

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**
  

Ni komentarjev:

Objava komentarja