sobota, 6. februar 2021

Kapušin Irish Red Ale


Po blond in pale premieri so belokranjski pivovarji, ki imajo reko Kolpo za svojo sosedo, zvarili nekaj bolj rdečkastega in nekaj kar ima svoje korenine na zeleni Irski - zvarili so namreč irski rdeči ale.

Kapušinov Irec je precej temnega bakreno-rdečkastega odtenka, zastrt pa je s tanjšo, a lepo kremasto obstojno glavo umazano bele barve. Nežna sladna aroma se počasi prikrade iz kozarca z notami karamele in piškotov, v spremljavi pa srečamo še nekaj blagega sadnega piša (jagodičevja) in rahlega oreškastega dodatka. Nežna sladkoba v okusu ponuja značaj piškotov, dopolnjujejo jo še blago pražen priokus, preden se na jezik prikrade še srednje izrazita grenkoba. Irsko izkušnjo pa zaključita še poprast finiš in kar lepo trajajoč in malo pražen pookus.

Irish Red Ale iz Kapušinove pivovarne sodi v srednje lahko kategorijo, poleg prijetnega, preprostejšega in nežnejšega okusa pa ga zaznamuje še nekoliko manj karbonizirano telo in preprosta pitnost. Za tiste trenutke, ko vam srce poželi nekaj Irske, vsaj v kozarcu če ne drugače.

 

Irish Red Ale

Gradac

Irski rdeči ale

5%

Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,6 / 5 → zelo simpatičen irski ale, preprost a po drugi strani ponudi dovolj značaja, je lepo piten in predvsem zelo osvežilen

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**


Ni komentarjev:

Objavite komentar