četrtek, 21. oktober 2021

Kralj What Makes You Hoppy?

Jesen, trgatve in trgatveno pivo gredo seveda z roko v roki. V pivovarni Kralj so svoj What Makes You Hoppy?, njihovo prvo trgatveno pivo, zvarili s svežimi storžki Aurore, ki je zrasla direktno pred oknom pivovarne - bolj sveže že ne gre.  
 
Kraljev(i) trgatveni ale je pošteno motnega izgleda temno-zlate barve, izgled pa dopolnjuje še manjša in ne ravno preveč obstojna snežno bela glava. V aromi osnovo sestavlja zelo blag saden dih z nekaj cvetličnega dodatka, ki ga popolnoma prevzame sicer nežnejši dih vlažne, sveže pokošene trave z nekaj zeliščnega pridiha. Srednja grenkoba podraži v požirku, malo bolj sveža in travnata v karakterju, proti koncu pa jo uravnovesi blaga sladkoba. Rahlo poprasto svež finiš pa potegne še v kar lepo trajajoč, čeprav ne preveč izrazit pookus.
 
What Makes You Hoppy? je predvsem svežega značaja in lahkotnega telesa, ki bo brez težav steklo po grlu. Sveže nabran hmelj dodan med varjenjem pa ga naredi še nekoliko bolj izrazitega v svoji svežini. 
 

What Makes You Hoppy?

Dobrova

APA

5,4%

Kje naj ga iščem?


  • Lajbah (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,5 / 5 → povsem všečen in lepo piten zvarek, preprost a z nekaj več dodatka svežine

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar