petek, 2. julij 2021

Mali Grad La Jefa

La Jefa, ali bolj po domače šefica, je novi hefeweizen pivovarne Mali Grad - zelo blago in lahkotno pšenično pivo, ki po besedah pivovarne prijetno osveži in je idealno poletno pivo. Z imenom je posvečen vsem ženskam, namenjem pa prav vsem. 
 
Šefica je pošteno motnikavega telesa zlato-rumene barve, pokrije pa ga nekoliko manjša in ne preveč trajajoča bela glava. Prijetna in pošteno začinjena aroma prednjači, dopolni pa jo še pridih zrelih banan. Nežnejša grenkoba podraži v požirku, kjer jo spremlja kar lepo začinjen priokus in nekoliko kasneje še nekaj blažje sladkobe. Trajajoč pookus pa na nežen način pusti še svojo značilno sled na jeziku.
 
La Jefa je lahkotnega, poletnega telesa in čisto pravega bavarskega pšeničnega značaja z vsem kar sodi zraven. Je idealno pivo za ljubitelje teh nemških klasik, predvsem, če se poleg tega želijo še dobro osvežiti v višjih poletnih temperaturah.   
 

La Jefa

Kamnik

Pšenično pivo

5%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,8 / 5 → pravi bavarec, mogoče malo na bolj nežen način, a zelo lepo piten

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar